Teravih, dinlendirmek ve rahatlatmak anlamlarına gelen “tervîha” kelimesinin çoğulu olarak, dinî bir terim olarak kullanılır ve Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile bir namazdır.
Hz. Muhammed (s.a.s.) ashabıyla birlikte cemaat halinde teravih namazını kılmıştır. Bu namazın sevabı yüksek olduğu için, teravih namazına teşvik etmiş ve bu namazı kılanların geçmiş günahlarının bağışlanacağını belirtmiştir.
Teravih namazı erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir ve dört rekâtta bir selam verilerek kılınabileceği gibi, daha faziletli olan şekilde iki rekâtta bir selam verilerek de kılınabilir. Her dört rekâtın sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır ve bu dinlenme esnasında tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) ve salavât gibi ibadetler yapmak uygundur.
Kaynak: https://fetva.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/316/teravih-namazinin-hukmu-ve-mahiyeti-nedir
Merhaba, ben Ali Buğra Gökağaçlı. 1994 doğumluyum ve Türkiye’nin İstanbul şehrinde yaşıyorum. Lisans eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladım ve şu anda yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim.
Bir yanıt yazın